До «Джерела» на вечорниці

У День святого Андрія Первозванного, якого вважають покровителем Української церкви, Центр творчості «Джерело» запросив гостей на традиційні вечорниці.
Як і годиться за народними традиціями, до свята по-своєму готувалися і дівчата, і хлопці. Але, якщо дівчата чепурили хату, готували вечерю, пекли пиріжки і обов’язково калиту – велику пшеничну паляницю, то хлопці переважно брали участь в обрядових забавах. Але насправді без них не було б ніякого свята. Не було б такого веселого гуляння (зокрема відзначились вихованці гуртка народного танцю «Джерельце» Світлани Стащук, які «запалювали» так, що з декого навіть чоботи злітали); не звучали б так жартівливо українські пісні, як це виходило у фольклорного колективу «Співаночка» (керівник Валентина Демочко), які співали під акомпанемент професійного скрипаля; не було б стільки жартів і сміху (старалися вихованці театрального гуртка «Атос»).
Дивно прозвучить, але справді прикрасив дійство персонаж Баби Яги, роль якої яскраво виконала керівник театрального гуртка Ольга Хуторна - режисер-постановник свята.. На свято вона увірвалася несподівано разом зі своєю хаткою на курячих ніжках. А потім і в ігри грала, і пісні із задоволенням слухала, і танцям аплодувала, особливо молодшій групі «Джерельця», які виконали «.Гопак». І все ж не була б то Баба Яга, якби щось не втнула: «зваривши» куліш із лимона, жаби, вихлюпнула його на глядачів! Але тут же «підсолодила пілюлю», сипонувши у зал цукерками…Була на вечорницях і духмяна калита – символ свята, якою господиня Солоха (Марина Іллєнок) пригостила всіх учасників дійства.
(Валентина Яковенко - методист "Джерела", керівник гуртка журналістики.

Про подію в газеті "Вишгород" /Files/images/andrvsk_vechornits/DSC_2332.JPG


/Files/images/andrvsk_vechornits/DSC_2234.JPG

/Files/images/andrvsk_vechornits/DSC_2244.JPG

/Files/images/andrvsk_vechornits/DSC_2284.JPG

/Files/images/andrvsk_vechornits/DSC_2257.JPG/Files/images/andrvsk_vechornits/DSC_2271.JPG


















/Files/images/andrvsk_vechornits/DSC_2261.JPG


Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.