Виставка "Творимо родиною"

У тому, що наш Вишгород багатий на талановитих людей, переконуюсямайже щодня. Підтвердження цьому й виставка «Творимо родиною»у Благодійному фонді святої Ольги(президент Володимир Малишев),ініційована міським Центром творчості «Джерело» та Спілкою майстрів народного мистецтва вишивким. Вишгород. Тут були представлені чудові роботи Людмили Петрівни Сисоєвої та її доньки Майї Дмитрівни — вироби у найрізноманітніших техніках: декупаж, вишивка бісером, розпис по склу, вітраж. Мені найбільше сподобалися годинники, футляри для окулярів з орнаментом із яєчної шкаралупи та гречаної крупи і картина Людмили Петрівни «Лебедина вірність» — виконана петриківським розписом, а потім вишита гладдю.

Сама майстриня родом з Уралу. У 1963 році приїхала до Вишгорода на будівництво Київської ГЕС, тут і залишилась. Згодом працювала на Чорнобильській АЕС, ліквідатор аварії. Закінчила майстерню-студію заслуженого художника України Поліни Глущенко по класу «Петриківський розпис». Вишиває з дитинства завдяки бабусі. Цій майстерності навчила й свою доньку Майю. Майя Дмитрівна у вільний час захоплюється декупажем, розписом посклу, вітражем. Навчалась на курсах дизайнерів. Людина творча, залюблена в красу. Хоча в житті довелося виконувати не просто відповідальну, але й небезпечну роботу: з першого дня аварії на ЧАЕС знаходилась у відрядженні в Чорнобилі, оскільки працювала в Міністерстві оборони.

Онука Людмили Петрівни Євгенія Гонта також вишиває. На виставці була робота, яку вона ще маленькою створювала разом з бабусею, — це невеличкий кораблик…

Привітала майстринь спеціаліст відділу з гуманітарних питань міської ради Ольга Василівна Мельник, вручивши їм подяки від міського голови Віктора Решетняка і квіти. Теплі слова на адресу «іменинниць» прозвучали від отця Олександра з Пірнова, директора міського Центру творчості «Джерело» Наталії Кисіль, керівника творчого об’єднання «Світлиця» Світлани Жовтобрюх, а майстриня і поетеса Ольга Дяченко подарувала їм свою нову книгу «Візерунки долі».Джерельний фольклорний колектив «Співаночка» (керівник Валентина Демочко) додав усім веселого настрою,виконавши віночок українських народних пісень…

— Творчість надійно поселилась у родинах наших майстринь, — говорить керівник Спілки Олена Кольвах. — Їхні захоплення із задоволенням розділяють діти та онуки. Тож мами-майстрині готові до наступних родинних виставок.Їм є що показати мешканцям і гостям міста.

(Ірина Якованко. за матеріалами газети «Вишгород» від 22 червня 2013 р.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.